SCHAB Z KOŚCIĄ - 42
BONE-IN PORK CHOP
kapusta z koperkiem
cabbage with dill
ŻEBRO WIEPRZOWE W ORIENTALNEJ MARYNACIE - 48
PORK RIB in oriental marinade
colesław z czerwonej kapusty
red cabbage coleslaw
PIERŚ Z KURCZAKA ZAGRODOWEGO - 48
Farm chicken breast
gratin z selera/ fasolka szparagowa/ sos kurkowy
celery gratin/ green beans/ chanterelle sauce
PIEROGI Z KACZKĄ - 42
Homemade duck dumplings
mus z pieczonych jabłek/ ciemny sos winny
baked apple mousse/ dark wine sauce
TROĆ FILET - 57
Trout fillet
warzywa w maśle/ sos cytynowo maślany
vegetables in butter/ lemon butter sauce
GOŁĄBKI Z KUSKUSEM I WARZYWAMI - 42
Stuffed cabbage with couscous and vegetables
sos kurkowy
chanterelle sauce
POLĘDWICZKA WIEPRZOWA W SZYNCE SERRANO - 48
Pork tenderloin in serrano ham
purre z pietruszki/ marchew/ ciemny sos
parsley puree/ carrot/ dark sauce
PLASTRY Z POLĘDWICY WOŁOWEJ - 96
Slices of beef tenderloin
grillowana sałata a’la cezar/ sos pieprzowy/ maślane puree
grilled a’la Caesar lettuce/ pepper sauce/ buttery puree