POLICZEK WOŁOWY - 69
BEEF CHEEK
kremowe purée chrzanowe/ fasolka szparagowa z słonecznikiem / ciemny sos winny z ziołami
creamy horseradish purée/ green beans with sunflower seeds/ dark wine sauce with herbs
PIERŚ Z KURCZAKA ZAGRODOWEGO - 52
Farm chicken breast
krokiet ziemniaczany z tymiankiem/ młoda marchew/ sos pieczeniowy
potato croquette with thyme/ young carrot/ gravy
TROĆ FILET - 59
Trout
młode warzywa/ krem koperkowy/ szpinak z orzechami
young vegetables/ dill cream/ spinach with nuts
KACZE UDKO KONFITOWANE - 69
DUCK LEG CONFIT
kluski leniwe/ mus z pieczonych buraków/ sos z czerwonej porzeczki
potato rolls/ roasted beetroot mousse/red currant sauce
ŻEBRO W ORIENTALNEJ MARYNACIE - 54
PORK RIB in oriental marinade
młody brokuł/ sos hoisin
young broccoli/ hoisin sauce
STEK Z POLĘDWICY WOŁOWEJ - 99
BEEF SiRLOIN STEAK
ziemniaczane gratin/ warzywa pieczone/ sos demi glace
potato gratin/ baked vegetables/ demi-glace sauce
CEPELINY Z KACZKĄ - 46
POTATO DUMPLINGS WITH DUCK
boczek/ zielona cebulka
bacon/ green onion
TRADYCYCNY KOTLET SCHABOWY - 49
TRADITIONAL PORK CHOP
ziemniaki / kapusta z koperkiem
potatoes / cabbage with öill