Restauracja w urokliwym XIX -wiecznym spichlerzu, obfitującym w bogactwo smaków i aromatów, które niby przypadkowo, a jednak w przemyślanej staranności łączą się ze sobą. 

Poznaj rodzinną atmosferę naszego miejsca, spróbuj znanych Ci smaków z nowoczesnym twistem, delektuj się potrawami i ciesz oczy pięknym wnętrzem. 

Tutaj poczujesz naszą pasję do dobrej kuchni, goszczenia ludzi i łączenia ich przy wspólnym stole.

Mateusz Guzik

Head Chef


Jako kucharz swoje początkowe kroki stawiał w Sheratonie. Pierwsze doświadczenia pozwoliły mu rozwinąć skrzydła na tyle szeroko, że szybko awansował na szefa kuchni. Przez ostatnie lata pracował w renomowanych krakowskich restauracjach jako Szef Kuchni. Promował polską kuchnię poza granicami naszego kraju. Swój kulinarny warsztat szlifował także w najlepszych lokalach gastronomicznych we Francji, Słowacji, Węgrzech, Niemczech i Czechach. Finalista polskich i zagranicznych konkursów kulinarnych. Stoi na czele zespołu kucharzy w Nowym Spichlerzu.

Idealnie wyważone smaki

Z naszym menu zabierzemy Cię na kulinarną podróż po polskich smakach. Według nas kuchnia, to nie tylko sam efekt końcowy, to przede wszystkim produkty, które pieczołowicie, z niezwykłą starannością, wybierają dla nas zaufani lokalni dostawcy. My dołączamy do tego przygotowanie aromatyczne, wyczucie, kulinarną wiedzę, doświadczenie i talent.


KREWETKI W TEMPURZE 42,-
SHRIMPS IN TEMPURA

sos tatarski/ bagietka
tartar sauce/ baguette


TATAR WOŁOWY 59,-
BEEF TARTARE

pikle/ ser bursztyn/ żółtko
pickles/ amber cheese/ egg yolk


LEŚNE GRZYBY SMAŻONE 38,-
FRIED FOREST MUSHROOMS

creme fraiche/ bagietka/ koper
creme fraiche/ baguette/ dill

CONSOME Z KACZKI 24,-
DUCK CONSOMME

domowy makaron/ warzywa
home-made pasta/ vegetables


KREM Z DYNI 28,-
PUMPKIN CREAM

imbir/ mleko kokosowe/ pestki dyni/ olej dyniowy
ginger/ coconut milk/ pumpkin seeds/ pumpkin oil


ŻUREK Z BIAŁĄ KIEŁBASĄ 29,-
SOUR RYE SOUP WITH WHITE SAUSAGE

ziemniaki/ jajko
potatoes/ egg


BARSZCZ CZERWONY NA ZAKWASIE 26,-
SOURDOUGH RED BORSCHT

kołduny z baraniną
dumplings with mutton

SAŁATKA CEZAR 48,-
CAESAR SALAD

sałata rzymska/ grillowany kurczak/ boczek/pomidory/ cebula/ ogórek/ Grana Padano/grzanki ziołowe/ sos cezar
romaine lettuce/ grilled chicken/ bacon/ tomatoes/onion/ cucumber/ Grana Padano/ herb croutons/Caesar sauce


ŁOSOŚ WĘDZONY NA ZIMNO 52,-
COLD SMOKED SALMON

sałaty/ ricotta/ ogórek piklowany/pomidor koktajlowy/ cebula/ kapary/ sos koperkowy
lettuce/ ricotta/ pickled cucumber/ cherry tomato/onion/ capers/ dill sauce


KOZI SER PIECZONY 49,-
BAKED GOAT CHEESE

sałaty/ marynowane buraki/ migdały/sos miodowo-musztardowy
lettuce/ pickled beets/ almonds/ honey mustard sauce

RAVIOLI Z GORGONZOLĄ 49,-
RAVIOLI WITH GORGONZOLA

sos orzechowy / Grana Padano
peanut sauce / Grana Padano


TAGLIATELLE Z KREWETKAMI 58,-
TAGLIATELLE WITH SHRIMPS

pomidor koktajlowy/ czosnek/ natka pietruszki/Grana Padano
cherry tomato/ garlic/ parsley/ Grana Padano


GNOCCHI Z KOZIM SEREM 48,-
GNOCCHI WITH GOAT CHEESE

pomidory koktajlowe/ pasta truflowa /szpinak/ Grana Padano
cherry tomatoes/ truffle paste/ spinach/ Grana Padano


TAGLIATTELE Z GRZYBAMI 52,-
TAGLIATELLE WITH MUSHROOMS

chorizo/ suszony pomidor/ czosnek/natka pietruszki/ Grana Padano
chorizo/ dried tomato/ garlic/ parsley/ Grana Padano

POLICZEK WOŁOWY W CIEMNYM SOSIE ROZMARYNOWYM 72,-
BEEF CHEEK IN DARK ROSEMARY SAUCE
purée z musztardą francuską/ marchew z groszkiem

purée with French mustard/ carrots with peas

PIERŚ Z KACZKI 72,-
DUCK BREAST
krokiet grzybowy/ mus z czerwonej kapusty/sorgo/ ciemny sos

mushroom croquette/ red cabbage mousse/sorghum/ dark sauce

PIERŚ Z KURCZAKA ZAGRODOWEGO 54,-
FARM CHICKEN BREAST
szpinak/ zielony groszek/ marchew/mus z pieczonej dyni

spinach/ green peas/ carrots/ baked pumpkin mousse

TROĆ FILET 59,-
SEA TROUT FILLET
bób/ fasolka szparagowa/ cieciorka/ sos koperkowy

broad beans/ green beans/ chickpeas/ dill sauce

ŻEBERKO WIEPRZOWE W SOSIE ŚLIWKOWYM 65,-
PORK RIB IN PLUM SAUCE
maślane purée / warzywa pieczone

butter purée/ roasted vegetables

STEK Z POLĘDWICY WOŁOWEJ 109,-
BEEF TENDERLOIN STEAK
ragout grzybowe/ babka ziemniaczana/warzywa/ demi glace

mushroom ragout/ potato cake/ vegetables/ demi glace

CEPELINY Z KACZKĄ 48,-
CEPELINAI WITH DUCK
ciemny sos/ szczypior

dark sauce/ chives

TRADYCYJNY KOTLET SCHABOWY 49,-
TRADITIONAL PORK CHOP
maślane purée/ kapusta zasmażana

buttery purée/ fried cabbage

BURGER WOŁOWY 55,-
BEEF BURGER
sos belgijski/ mimolette/ pomidor/ ogórek kiszony/cebula/ sałata rzymska/ frytki

Belgian sauce/ mimolette/ tomato/ pickled cucumber/onion/ romaine lettuce/ fries

BURGER Z ROSTI ZIEMNIACZANYM 52,-
BURGER WITH POTATO ROSTI
sos belgijski/ mimolette/ pomidor/ ogórek kiszony/cebula/ sałata rzymska

Belgian sauce/ mimolette/ tomato/ pickled cucumber/onion/ romaine lettuce

Frytki 12,-
Fries

Frytki z batata 14,-
Sweet potato fries

Ziemniaki opiekane 14,-
Baked potatoes

Ziemniaki z koperkiem 14,-
Potatoes with dill

Sałata ogrodowa z sosem winegret 14,-
Lettuce with vinaigrette sauce

Warzywa pieczone 15,-
Baked vegetables

Marynowane buraki w miodzie 14,-
Marinated beetroot in honey

Kapusta z koperkiem 14,-
Cabbage with dill

SZARLOTKA Z KRUSZONKĄ 29,-
APPLE PIE WITH CRUMBLE

sos angielski/ lody śmietankowe
English sauce/ cream ice cream


CRUMBLE ŚLIWKOWE 28,-
PLUM CRUMBLE

lody śliwkowe
plum ice cream


FONDANT CZEKOLADOWY 29,-
CHOCOLATE FONDANT

wiśnie/ lody solony karmel
cherries/ salted caramel ice cream


SERNIK MASCARPONE Z WANILIĄ 28,-
MASCARPONE CHEESECAKE WITH VANILLA

sos wiśniowy/ czekoladowa kruszonka
cherry sauce/ chocolate crumble

Nasze menu

Sala zabaw dla dzieci

Sala z małpim gajem dla dzieci to miejsce, gdzie Państwa pociechy na pewno nie będą się nudzić. Sala zaaranżowana została z myślą o potrzebach naszych małych gości. Czeka tu m.in. małpi gaj, kącik z kolorowankami oraz zabawki.
W sezonie letnim dla maluchów dostępny jest również specjalny plac zabaw w ogródku restauracji.
Menu jest bardzo bogate i zawiera sporo ciekawych propozycji dla najmłodszych.

#SpichlerzwTwoimDomu

Możecie cieszyć się Spichlerzowymi smakami w zaciszu swojego domu! Całe menu jest dostępne na wynos.

Zamówienia można składać telefonicznie tylko z odbiorem osobistym w godzinach działania restauracji.

Zasady odbiorów osobistych

  • Zamówienia odbywają się drogą telefoniczną (+48 798 422 322)
  • Zamawiać tylko z odbiorem osobistym w godzinach działania restauracji.


Nowy Spichlerz

Miejsce Spotkań ludzi i dobrych smaków

Zapraszamy codziennie od 12:00 do 21:00


ZAREZERWUJ STOLIK LUB ZŁÓŻ  ZAMÓWIENIE

+48 798 422 322

Rodzinnie

Spotkania z rodziną

W biznesie

Spotkania Biznesowe

Romantycznie

Kolacja dla Dwojga

Zabawnie

Imprezy dla najmłodszych

Atrakcje

Dla najmłodszych
  • Małpi gaj
  • Ogród zabaw
  • Przestrzeń parkowa

Piękne miejsce - miłe wspomnienia.

Tomasz, google

Dużo atrakcji dla dzieci.

Paulina, facebook
Dwór w Tomaszowicach

Newsletter

Zapisz się do newslettera i odbierz jeden z prezentów:

  • Wino, owoce lub słodkości w Twoim pokoju podczas najbliższego pobytu
  • Aperitif w restauracji Nowy Spichlerz

Aktualności, oferty, promocje dla:

Trwa wysyłanie wiadomości

Formularz nie został wysłany

Dziękujemy!

Interesuje mnie:

Wymagana zgoda

Zapraszamy do kontaktu

REZERWACJA STOLIKA, ORGANIZACJA IMPREZY RODZINNEJ lub SPOTKANIA BIZNESOWEGO

Dwór w Tomaszowicach

Krakowska 68
32-085 Tomaszowice

© 2024
Dwór w Tomaszowicach