POLICZEK WOŁOWY W CIEMNYM SOSIE ROZMARYNOWYM 72,-
BEEF CHEEK IN DARK ROSEMARY SAUCE
purée z musztardą francuską/ marchew z groszkiem
purée with French mustard/ carrots with peas
PIERŚ Z KACZKI 72,-
DUCK BREAST
krokiet grzybowy/ mus z czerwonej kapusty/sorgo/ ciemny sos
mushroom croquette/ red cabbage mousse/sorghum/ dark sauce
PIERŚ Z KURCZAKA ZAGRODOWEGO 54,-
FARM CHICKEN BREAST
szpinak/ zielony groszek/ marchew/mus z pieczonej dyni
spinach/ green peas/ carrots/ baked pumpkin mousse
TROĆ FILET 59,-
SEA TROUT FILLET
bób/ fasolka szparagowa/ cieciorka/ sos koperkowy
broad beans/ green beans/ chickpeas/ dill sauce
ŻEBERKO WIEPRZOWE W SOSIE ŚLIWKOWYM 65,-
PORK RIB IN PLUM SAUCE
maślane purée / warzywa pieczone
butter purée/ roasted vegetables
STEK Z POLĘDWICY WOŁOWEJ 109,-
BEEF TENDERLOIN STEAK
ragout grzybowe/ babka ziemniaczana/warzywa/ demi glace
mushroom ragout/ potato cake/ vegetables/ demi glace
CEPELINY Z KACZKĄ 48,-
CEPELINAI WITH DUCK
ciemny sos/ szczypior
dark sauce/ chives
TRADYCYJNY KOTLET SCHABOWY 49,-
TRADITIONAL PORK CHOP
maślane purée/ kapusta zasmażana
buttery purée/ fried cabbage
BURGER WOŁOWY 55,-
BEEF BURGER
sos belgijski/ mimolette/ pomidor/ ogórek kiszony/cebula/ sałata rzymska/ frytki
Belgian sauce/ mimolette/ tomato/ pickled cucumber/onion/ romaine lettuce/ fries
BURGER Z ROSTI ZIEMNIACZANYM 52,-
BURGER WITH POTATO ROSTI
sos belgijski/ mimolette/ pomidor/ ogórek kiszony/cebula/ sałata rzymska
Belgian sauce/ mimolette/ tomato/ pickled cucumber/onion/ romaine lettuce